За фирмата

Фирма “Виола” е създадена през 1990 г. с основен предмет на дейност отглеждане, събиране, сушене и преработка на култивирани и диворастящи билки, плодове и подправки, а от 1997 г. разширява дейността си в посока на етерично-маслените култури.

Фирма Виола притежава собствени площи с насаждения от лавандула, маточина, мента, лайка, невен, корен Валериана, лист глухарче.

Процесите на създаване, поддържане и обработка на насажденията са съобразени с основните изисквания и принципи на органичното земеделие без използване на пестициди и с цел опазване на околната среда - Гаранция за чистотата и качеството на нашите продукти.

Основната база на фирмата е разположена в Североизточна България в старопрестолният Велики Преслав - район с доказана екологична чистота.

Към настоящият момент се инвестира в закупуване на съвременни машини за рязане и обезпрашяване на билките.

Нашата цел и непрекъснат стремеж е да бъдем максимално конкурентни на международният пазар.


Продукти

Много от видове билки разпространени в България се срещат и в други страни с умерен климат, но след лабораторни анализи се констатира, че съставът им е различен от този на българските. Затова допринасят уникалните природни дадености на страната ни като слънцегреене, климат и почва.

Необходими са специални познания за отглеждането, събирането и съхраняването на билките.

Нашата фирма предлага голямо разнообразие от диворастящи и култивирани билки, характерни за територията на България.   Висок  процент  от  тях  се  използват  като  лечебни  растения.  Съвременната  Медицина прави  голяма  част  от  медикаментите  на  билкова  основа. Билките се влагат в хранителни добавки, в парфюмерийно-козметични продукти и в хранително- вкусовата промишленост.
При събирането и изсушаването, допълнителната обработка, условията на съхраняване и складиране на билките се спазва стриктен контрол.?звършва се проверка чистотата на всяка партида, също така се осъществява контрол и тестване за минимално активно съдържание на даден компонент.


Новини

12-15 Февруари 2014г. BIOFACH & VIVANES NURNBERG, GERMANY

"25 години в Био производството ". Това е мотото на поредното издание на най голямото Био изложение в Европа и светът. Виола ООД беше представена от трима специалисти в сферата на световните пазари, сертифицирането и производството на био продукти и био земеделие. Благодарение на поддържаният висок стандарт на качество фирма запазва стабилни позиции на пазарите по цял свят както и привлича нови търговски взаимоотношения благодарение на добрите практики в сферата на диворастящите и земеделски био продукти.Все по големият ръст на посетители и хора с интереси към био производството е показателно и за ръстът на био продуктите в световен мащаб - над 30% от продуктите са био сертифицирани или с био продукти. За пореден път искаме да кажем, на всички Вас който четете това:  " Бъдете диви, бъдете био диви!"

05 Юни 2013г. МЕЖДУНАРОДН?ЯТ ДЕН ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА ? ВОД?ТЕ

Днес се чества Международният ден за опазване на околната среда, който е най-значимият и известен глобален ден за положително действие за околната среда. Отбелязването му започва през 1972 г., за да се превърне днес в едно от основните средства, чрез които ООН насочва вниманието на международната общност към околната среда. Виола ООД работи с диворастящи билки и продукти от създаването си и нашата цел винаги е била да се опазва природата от вредното влияние на индустрии или нейното прекомерно използване. Основната политика на нашата компания е да се поддържат, чрез добре разработени методи за събиране, популациите на растенията без да се вреди на броят им. Виола също така участва в проучвания за консервиране на диворастящото разнообразие и поддържане на стабилни популации като се изследват местоположенията на събиране за актуализиране на данните за ефектите от събирането и природните фактори. Фирменото мото, което гаранитира, чистотата и първичността на продуктите който предлагаме " ОТ ПР?РОДАТА ЗА ХОРАТА".


22 март 2013 г Пролетта дойде!С настъпването на пролетта и „събуждането на природата от зимен сън”, Виола ООД стартира новият събирателен сезон 2013.Поради благоприятните условия и достатъчните валежи се очаква покачване на събираемите количество на някой билки и увеличаване на личните добиви от насажданията на фирмата.Виола ООД също така продължава да приема поръчки относно новият сезон и се радва на засилен български и чуждестранен интерес към продуктите й като за миналата 2012-та година над 80% от продукцията е ориентирана към износ извън България.Виола ООД ви пожелава усмихната,топла и приветлива пролет.